På gång i Yngarebygden

Kommande konserter

Musik och arkitektur

3 oktober kl 16

2021 firas 150-årsminnet av en av Sveriges mest uppskattade kompositörer, Wilhelm Stenhammar. Kanske mest känd som kompositör av storskalig musik, men har även skrivit vacker musik för mindre ensembler och solister.

Konserten hålls i Björkviks kyrka som är ritad av Wilhelms far, Per Ulrik Stenhammar, som var arkitekt och även musiker och kompositör.

Vi är glada och stolta att till denna konsert gästas av hovsångerskan och sopranen Elin Rombo. Född och uppvuxen i Katrineholm och med en lång och gedigen internationell karriär. Därtill medverkar två eminenta musiker, violinisten Anders Kjellberg Nilsson och pianisten Martin Virin.

Wilhelm Stenhammar skrev också körmusik, stycken som blivit ofta sjungna och älskade. De framförs vid denna konsertav Östgöta Kammarkör under ledning av Christina Hörnell.

Himlen sa det väl nog…

21 november kl. 16.00 kommer Östgöta Kammarkör på besök i Björkviks kyrka. Det blir en musikgudstjänst med vacker körmusik, merparten skriven i nutid.

Kören leds av Director Musices vid Linköpings Universitet Christina Hörnell.

Konserten arrangeras i samarbete med Björkviks församling.

Information om biljetter kommer inom kort. 

Tidigare konserter

Utomhuskonsert

8 augusti kl. 16

Vi inviger vår verksamhet genom att arrangera en konsert i Björkviks gamla kyrka. Kyrkan brann på slutet av 1800-talet och är nu en ruin utan tak. Det gör att vi hoppas på att kunna genomföra en coronasäker konsert.

Medverkande:

Ida König, sång, och Christina Hörnell, piano.

 Johanna Tafvelin, violin och Niklaas Veltman, violoncell.

En kvartett ur Flens Världsorkester under Lutte Bergs ledning spelar svängig och spännande musik.