Björkviks kyrka – Östgöta Kammarkör

jul 10, 2021 | Konserter

Söndag den 21 november kl 16.00 – Musikgudstjänst

Hösten 2020 tvingades Östgöta kammarkör med kort varsel ställa in den planerade  musikgudstjänsten i Björkviks kyrka på grund av de Folkhälsomyndighetens restriktioner. Redan då  planerade vi om och fann ett nytt datum i november 2021 för vår musikgudstjänst.  Programmet med Östgöta Kammarkör bär titeln; Himlen sa det väl nog… och fylls av musik och texter  om närhet, gemenskap och kärlek, allt detta vi längtat efter att få uppleva och dela med publiken och  varandra sedan dess.  

Musiken är skriven av Hugo Alfvén, Elaine Hagenberg, Oskar Lindberg, Elise Einarsdotter, Eriks  Ešenvalds och Sara Wennerberg-Reuter. Musiken och texterna binds samman av några välkända  sånger ur den folkliga visskatten som lever kvar i vår tid, t ex de folkliga Mariavisorna eller koraler i  folklig tradition. 

Vi hälsar er välkomna till denna musikgudstjänst som produceras i samarbete mellan Björkviks  församling, Linköpings universitet och Föreningen Kultur i Yngarebygden.

Klicka här för att se bilder och filmer från konserten

 

Östgöta kammarkör

Östgöta Kammarkör är en av fyra ensembler inom Musik vid Linköpings universitet.  Flera av sångarna har musik som yrke medan andra sjunger på sin fritid med en ständig ambition att  vilja utvecklas vidare som sångare. Vid dagens musikgudstjänst sjunger kören acappella, dvs musik  för kör utan orkester eller andra instrument. 

I andra konsertproduktioner samarbetar vi med ensembler som t ex Östgöta Blåsarsymfoniker och  Norrköpings symfoniorkester. Vi gör också mer gränsöverskridande produktioner med musikanter av  olika slag som t ex Anders Paulsson, sopransaxofon eller Elise Einarsdotter, jazzpianist och  kompositör.  

Kören framför ofta musik av svenska och nordiska tonsättare och vid sidan om dem söker vi ständigt  och nyfiket efter spännande musik från olika delar av världen. 

Kören firade år 2019 sitt 30-årsjubileum som ensemble och i samband med det gav vi också ut vår  senaste CD Rivers of Light som finns att höra på Spotify men även går att köpa vid utgången efter vår  musikgudstjänst.

Christina Hörnell arbetar som director musices vid Linköpings universitet sedan hösten 2014 och är i  sin tjänst konstnärlig ledare och dirigent för Östgöta Kammarkör och Linköpings Studentsångare. Hon  har sin bakgrund som kyrkomusiker, Kormästare vid Kungliga Operan och kormästare hos Göteborgs  Symfoniker. Christina samarbetar kontinuerligt med kulturlivet i regionen och ensembler som  Östgötamusiken och Norrköpings Symfoniorkester