Invigningskonsert

jun 29, 2021 | Konserter

Söndagen den 8 augusti klockan 16.00.

Den nystartade föreningen Kultur i Yngarebygden bjuder in till sin första konsert i den unika och stämningsfulla kyrkoruinen, Björkviks gamla kyrka, vid Hagbyberga, söndagen den 8 augusti klockan 16.00.

Se konsertprogrammet här.

 

 

Välkommen till en riktigt härlig musikeftermiddag i kammarmusikalisk anda och med stor bredd i det musikaliska programmet! 

 

Konserten inleds med sångerskan och Björkviks-profilen Ida König

Vi presenterar en avdelning med klassisk kammarmusik för pianotrio. Det är Johanna Tafvelin, violin och Niklaas Veltman, violoncell från Norrköpings Symfoniorkester som tillsammans med Christina Hörnell, piano spelar musik av de bägge tonsättarsyskonen Felix Mendelssohn och Fanny Mendelssohn-Hensel. Felix och Fanny stod varandra nära och var både inspiration och viktiga kritiker för varandra när de komponerande sin musik under 1800-talets första del. 

Foto: Björn Carlén

Foto: Björn Carlén

Som avslutning på konserten gästas vi av fyra kammarmusiker av ett helt annat slag: Lutte Berg Kvartett, en del av Flen Världsorkester, som inspirerar och tar oss med i musik där svensk folkton möter sydeuropeisk passion. Kvartetten består av Anette Kumlin oboe d’amore, Lutte Berg, gitarr, Tina Muto, kontrabas och Patrick Taunu, slagverk.
Lutte Berg var den som tog initiativet till Flen Världsorkester 2015. Orkestern skapar genom musiken möjlighet för människor att mötas i gemenskap och utvecklas via musiken utan att tala samma språk. 

Konserten produceras i samverkan med Björkviks församling och följer aktuella rekommendationerna från FHM.
Förköp av biljetter gäller för denna konsert. 
Biljettpris 100 kr/st via Swish 1232950178 Kultur i Yngarebygden. OBS! Vänligen uppge antal biljetter, ditt namn och mailadress i meddelanderutan. Begränsat antal platser. Ta gärna med stolar om de som finns i kyrkan skulle ta slut.

Varmt välkomna!